منو دسترسی

تحلیل سنتیمنتال (Sentimental) چیست؟

1399/09/09 در ساعت 00:30:00

یکی از به روز ترین و جدید ترین روش های تحلیلی .تحلیل سنتیمنتال است

تحلیل سنتیمنتال (Sentimental) چیست؟

مقدمه‌ای بر روش تحلیل سنتیمنتال (Sentiment)

در این مقاله می‌خواهیم در مورد روش تحلیل سنتیمنتال با شما صحبت کنیم و ببینیم این روش برگرفته از چه چیزی است و اصل و هویتش از کجا آمده است. دلیل این امر آن است که وقتی شما بدانید اصالت یک موضوع و پایه و اساس علمی و معتبر آن موضوع بر چه اساسی است خیلی بهتر می‌توانید متوجه مسائل مرتبط با آن شوید.

روش سنتیمنتال چه در دوره‌های رونق و رشد بازار و چه در دوره رکود بازار می‌تواند به شما کمک کند و شما را یک گام از بازار و معامله گران بازار جلوتر نگه دارد چرا که شما در این روش حرکات معامله‌گران بزرگ و حرفه‌ای بازار را شناسایی خواهید کرد. این روش بر این موضوع تاکید دارد که یک معامله گر باید زبان قیمت و حرکات قیمت یک سهم را بفهمد و عمیقا دلیل آن را متوجه شود.

دانش اقتصاد نوین در تحلیل سنتیمنتال

یکی از کلید واژه های تحلیل سنتیمنتال دانش اقتصاد نوین است. منظور از دانش اقتصاد نوین چیست؟ بعد از سال ۲۰۰۰ و با رشد بازارهای مالی و نقدینگی و عمق معاملات فوق العاده بالای بازارهای مختلف، سیاست‌ها و ترفندهای جدید و راهکارهای جدیدی در دانش اقتصاد بوجود آمد که منجر به این شده است که تعاریف قدیمی اقتصاد تغییر زیادی کند. مثلاً در علم اقتصاد سنتی همه معتقد به این بودند که وقتی عرضه در بازار زیاد شود موجب کاهش و ارزانتر شدن قیمت آن دارایی خواهد شد و هرگاه تقاضا زیاد شود قیمت هم بالا خواهد رفت اما در دانش اقتصاد نوین هر نوع عرضه‌ای باعث ارزان تر شدن قیمت نخواهد شد و هر تقاضایی منجر به بالا رفتن قیمت نیست.

در عمل اقتصاد نوین، ما سه نوع رویکرد اقتصادی داریم:

  • اقتصاد کلاسیک
  • اقتصاد رفتاری
  • اقتصاد عصبی

در اقتصاد کلاسیک معامله‌گران در یک بازار سعی می‌کنند بر اساس گذشته و تاریخچه الگوها و تکنیک‌هایی که بر رفتار قیمت در گذشته تاثیر گذار بوده است، رفتارهای تکراری را در حال حاضر شناسایی کنند و بر اساس آن، رفتار آینده قیمت را پیش بینی نمایند. در واقع تحلیلگران سعی میکنند بر اساس گذشته، روش و قوانینی را استخراج کنند و بر اساس آن ضوابطی را مکتوب کنند که اگر در آینده قیمت دوباره بر اساس این قوانین حرکات و رفتار تکراری از خود نشان داد، بتوانند رفتار بعدی قیمت را پیش بینی کنند.

اساس و پایه این رویکرد جمله “تاریخ تکرار می‌شود” است. برای مثال افراد در گذشته مشاهده‌ کرده‌اند که از 1000 باری که فلان الگو در قیمت شکل گرفته است، 700 بار پس از آن قیمت رفتار مشابه داشته است. بنابراین اگر دوباره آن الگو در قیمت تکرار شوند می‌توانیم با احتمال 70 درصد رفتار بعدی قیمت را درست پیش بینی کنیم.

این در حالی است که در اقتصاد رفتاری هر گونه عرضه و تقاضا باعث کاهش یا افزایش قیمت نخواهد شد. همچنین اقتصاد عصبی به تصمیم گیری‌های سازمانی برای یک رفتار مالی اشاره دارد.

مزیت معامله‌گری به روش سنتیمنتال

بنا بر ادعای افرادی که در این حوزه کار می‌کنند، روش‌های تحلیلی بازارهای مالی معامله گری سنتیمنتال روشی است که می تواند شما را از شر همه روش‌های تحلیل تکنیکال و تکنیک‌ها و شاخه‌های مختلف آن نظیر الگوهای هارمونیک، الگوهای کلاسیک، امواج الیوت، روش گن، اندیکاتورها، الگوهای کندل استیک استیو نیسون، روش چنگال اندرو، ستاره شناسی و حتی تحلیل بنیادی و هر چیز دیگری که شما می‌شناسید و در این لیست نیامده است، راحت کند و چنان آرامش و قدرتی را در معاملات شما ایجاد کند که تصور کردنش برایتان سخت باشد!

در معامله گری سنتیمنتال هیچ اثری از هیچ ابزاری نیست و شما یاد می گیرید که خیلی ساده و تنها با نگاه کردن به وضعیت فعلی قیمت، متوجه مسائل زیر شوید:

  • بهترین زمان برای ورود به معامله چه زمانی است؟
  • بهترین زمان خروج چه زمانی است؟
  • چطور بیشتر سود ممکن را کسب کنید؟
  • چطور کمترین خواب سرمایه را تجربه کنید؟
  • چطور رد پای پول‌های بزرگ را در بازار تجربه کنید؟
  • چطور روند را قبل از تشکیل آن تشخیص و معامله کنید؟
  • چطور بدون قرار گرفتن در صف خرید و صف فروش معامله کنید؟
  • و ده ها مورد دیگر …

شگفتی معامله گری به روش سنتیمنتال در نتایج و سادگی آن است که می‌توانید بعد از یادگیری و دست یافتن به مهارت کافی در آن، در کمتر از 6 ماه به 70 درصد معاملات موفق در هر بازاری برسید.

در این روش تنها چیزی که مورد توجه قرار می‌گیرد چارت خالی قیمت است و تحلیلگر تمامی مطالب بالا را می‌تواند تنها با نگاه کردن بر نمودار قیمت متوجه شود و این مهارت را بدست آورد که همراه با پول‌های بزرگ در روند‌های جاری وارد معامله شد.

تفاوت پرایس اکشن و تحلیل سنتیمنتال

همان طور که احتمالا می‌دانید در پرایس اکشن نیز ما تنها با چارت قیمت سر و کار داریم ولی به سطوحی مثل مقاومت و حمایت و الگوهای کندل استیک توجه زیادی داریم در حالی که این موارد نیز در تحلیل سنتیمنتال به صورت کلاسیک دیده نمی‌شود.

همچنین یک فردی که به روش پرایس اکشن کار می‌کند بعد از اینکه با تمامی ابزارهای تحلیل تکنیکال کار کرده است به تجربه دریافته است که هر چقدر چارت خالی تر باشد و تمرکز خود را بر روی حرکات خود قیمت بگذارد نتیجه بهتری می‌گیرد، ولی در سنتیمنتال اصولا از ابتدا آموزش‌ها و تکنیک‌ها همگی با چارت خالی انجام می‌شود.

فلسفه‌ی تحلیل سنتیمنتال و نحوه‌ی نگرش یک سنتیمنتالیست

در اینجا خیلی کوتاه قصد داریم به فلسفه و نحوه نگرش یک سنتیمنتالیست بپردازیم. در تحلیل سنتیمنتال معامله‌گر به دنبال چهار موضوع زیر است:

  • چه کسانی در بازار حضور دارند (فروشنده‌ها یا خریداران خرد، سازمانی یا حرفه‌ای)
  • با چه میزان سرمایه در بازار هستند
  • در کدام جهت هستند
  • تا کی در بازار باقی می‌مانند

معامله‌گر سنتیمنتال تنها با دیدن چارت میتواند 4 مطلب بالا را متوجه شود و در جهت روند با بازیگران اصلی وارد معامله شود.

در این روش چیزی به نام حد سود و نسبت ریسک به ریوارد وجود ندارد و معامله‌گر تا نشانه‌های ضعف را در خریداران مشاهده نکند در معامله خواهد ماند.

 

آکادمی تخصصی بازارهای مالی

اینستاگرام  amozesh_bourse_forex@

 

 

اموزش بورس () سنتیمنتال () تحلیل سنتیمنتال ()
نظر جدید
0%